Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Lyrica

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei! Leste her for ikke så lenge siden at dere skrev at Lyrica ikke er i standardrepetoaret for urinprøver. Nå snakker jeg altså om slike urinprøver som leveres på farmakologisk avdeling. Jeg har gått på slike urinprøver i ett år. Har bedt om å få utskrift av resultatene ganske ofte, og jeg oppdaget i februar at de fikk ny teknologi som lar de teste for flere rusmidler mer effektivt og billigere. Så, JO, Lyrica blir testet i standardrepetoaret nå, spesielt på st. Olavs hospital.
Mann, 20 år fra Sør-Trøndelag

Du har helt rett. Pregabalin inngår nå i standardrdpakken på farmakologisk avdeling ved St. Olav. Grunnen til at vi skrev at Lyrica ikke er i standardrepetoaret for urinprøver, kan være flere: 1) Pregabalin er nylig har kommet inn på lista (februar-mars, sa de selv). Svaret du refererer til kan godt være fra før den tid. 2) Vi kan ha fått opplysningene våre fra et annet sted enn St. Olav. Så vidt vi har funnet ut, er det nemlig bare der det inngår i standardpakka.

Men pregabalin inngår ikke i standardpakken ved alle laboratorier. Vi snakket med Fürst i Oslo. Der inngår det ikke i standardpakke, og de analyserer heller ikke for det hvis rekvirenten har bedt spesifikt om det. Fürst sender da prøven til St. Olav for analyse. Det er altså forskjeller mellom laboratoriene, og farmakologisk avdeling ved St. Olav er definitivt helt i front når det gjelder denne typen analyser.

Takk for opplysningen, vi legger oss det på minnet!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.