Alkoholavhengig

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

olflaske2Heia jeg sliter med alkaholproblemer å driikker masse øl ikke ye bokser i gangen , men nok til at jeg blir bråkete av dette dette ka ska æ gjør , jeg føler at jeg ikke kan bo med min mann lengere , er så glad i han men klarer ikke presset som er kver dag > føler meg veldig sliten hilsen NN. Kan dere svare meg på e post har det vært fint. (Spørsmålet er anonymisert. Red.anm.)
Mann, 38 år fra Nord-Trøndelag

Vi svarer ikke på epost, og det er fordi dette er en anonym tjeneste. (Uansett ville det bli vanskelig da du ikke oppgir epostadressen din ….).

Noen klarer å slutte på egen hånd når de bestemmer seg for det, andre trenger hjelp. For de som har moderate problemer, kan det være nyttig å bruke et selvhjelpsprogram på nett, her er et slikt. Det finnes ulike tilbud for dem som trenger hjelp. For noen er det nødvendig å legge seg inn til behandling, mens for andre er dagtilbud med hjelp av psykolog/terapeut tilstrekkelig. I tilfelle det er noe du ønsker, trenger du henvisning fra legen din. Du /dere finner oversikt over steder som driver behandling her. I Norge har vi også flere forskjellige foreninger som kan gi hjelp til dem som vil slutte å drikke. Eksempler på det er Norske lenker og Anonyme alkoholikere.

Hvis du har flere spørsmål om dette er du velkommen til å ringe oss på tlf 08588 hver dag mellom 11-19 eller chatte med oss på hverdager mellom 14 og 17.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.