Hvor lenge kan man ha abstinenser etter 11 års sobrilbruk?
Kvinne, 54 år fra Sør-Trøndelag

Det er vanskelig å gi et fasitsvar på spørsmålet ditt da det vil avhenge av hvor store doser du har tatt, hvor ofte du har inntatt stoffet, hvor stor toleranseutvikling du har hatt (om du over tid har måttet øke dosene for å oppnå den ønskede effekten) og om du trappet langsomt ned, eller sluttet å bruke stoffet brått. Det vil dessuten være til dels store individuelle forskjeller fra person til person. Det er imidlertid ikke uvanlig at denne typen abstinenser varer lenge. Det vil gradvis bli bedre, men kan i noen tilfeller vare i flere måneder. På lenkene under kan du lese mer om

Hvis du ønsker hjelp til nedtrapping eller annen form for støtte, anbefaler vi deg å snakke med foreskrivende lege om det.

 

 

Legg igjen en kommentar