Svimmelhed – rus?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

vinflaske og -glassJeg er en kvinde, som drikker i et niveau af ca. ½ flaske vin hen over en weekend 1-2 gange i måneden og en øl 1-2 gange om måneden. To gange det sidste år har jeg været til fester, hvor jeg har drukket lidt mere, vel 4 genstande hen over en række timer. Første gang vågnede jeg svimmel næste morgen. Sidste gang havde jeg drukket knap 4 genstande over middagen (3 timer?) og 1-2 timer senere 1/2 øl. Et par timer senere blev jeg svimmel i en grad, der gjorde det vanskeligt at gå lige. Er det senvirkning af alkoholen? Er det mit normalt lave forbrug, der gør, at jeg ikke kan tåle et indtag, som vel ellers ikke regnes for umådeholdent?
Kvinne, 55 år fra

En av virkningene av alkohol er følelsen av svimmelhet.  Om svimmelheten du forklarer kommer av senvirkninger eller din moderate bruk og derav lav toleranse blir vanskelig å svare på. Kanskje kan svimmelheten også ha andre årsaker? Når det kommer til rusmidler har de den effekt at de kan øke kroppens følsomhet for bevegelse, dette gjelder også kaffe, te og tobakk (se intervju med professor Per Møller på siden SinnetsHelse.no for mer om svimmelhet). En mulig forklaring kan være at alkoholinntaket du beskriver er nok til å øke din følsomhet for opplevelsen av svimmelhet.

Om du ønsker vurdering av situasjon, anbefaler vi deg å kontakte din lege.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.