rustlf-logo 75x67Hva er de tre farligste rusmidlene og hva er varknaden?
Kvinne, 13 år fra Telemark

 

Vi får ofte spørsmål om hva som er det farligste rusmiddelet. Dette spørsmålet er det nærmest umulig å svare på. Det kommer an på så mange faktorer, og det ket kommer an på hva vi mener med «farligst».

En annen måte å stille spørsmålet på, er ved å spørre «Er det alkohol, narkotika eller tobakk som fører til de største problemene?» En forskergruppe fra England har stilt nettopp dette spørsmålet. De har prøvd å svare på dette, og deriblant også rangert ulike substanser etter hvor skadelige de er. (Nutt et. al 2010.) Rangeringen baserer seg på både skader for den enkelte bruker  og skader for andre. Samlet sett kommer alkohol ut som mest skadelig, fulgt av heroin og crack (en form for kokain). Ser man derimot på hvilke skader som oppstår på individnivå, er det nok heroin, crack og metamfetamin som er de mest skadelige/farlige. Les mer om undersøkelsen >

Her finner du informasjon om hvordan alkohol, heroin, kokain og andre rusmidler virker.

Legg igjen en kommentar