Hasj

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

hasjHva er i stoffet ¨hasj¨altså det brune
Mann, 16 år fra Buskerud

Hasj er fremstilt av hamp-planten (Cannabis sativa). Plantens kvae presses sammen med plantedeler. Fargen kommer nok både fra kvaen og andre tilsetningsstoffer: plantemateriell og annet som tilsettes for å gjøre den tyngre. Det er nok disse faktorene som er det brune i hasj. Neil Montgomery ved University of Edinburgh har forsket på forurenset hasj, og har funnet en rekke tilsetningsstoffer som brukes av kriminelle for å øke vekten. Mange av disse kan antas å være svært skadelige. Hvis du leser engelsk kan du kikke på artikkelen «What is in a Soap Bar» (Interview with Neil Montgomery, Director of Research, ISPS (Institute for the Study of Psychoactive Substances: 14/12/2010).

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.