olflaske2Hei. En gang da jeg var ute og drakk ble jeg veldig full. Synet mitt ble VELDIG uklart med ting på nært hold, klarte ikke å se hva klokken var. Og virket som øynene slet veldig med å fokusere. Dagen etterpå var jeg usedvanlig dårlig. Men synet var tilbake, har vanligvis ingen synsproblemer. Jeg tror nok ikke det er mentanol jeg har fått i meg, siden alle varene var kjøpt på polet.
Mann, 18 år fra Troms

Det forekommer at vi ser uklart ved sykdom eller når man er sliten og ikke har fått for nok søvn. Det er derfor ikke så enkelt å svare 100% sikkert på hvorfor du så uklart, men høyst sannsynlig var det fordi du drakk og var full. Hvis du fortsetter å se uklart lenge etter at du har drukket alkohol (flere dager) kan det være lurt å snakke med en lege om det.

Nedenfor er en oversikt over hvordan alkohol påvirker kroppen ved forskjellig alkoholpromille. Som du ser av denne listen, påvirkes vår evne til å oppfatte/se allerede ved promille over 0,2. Hvis du var veldig dårlig dagen etter, har du nok hatt betraktelig høyere promille enn 0,2! Derfor er det i grunnen ikke så merkelig om du så temmelig uklart.

Alkoholpromille betegner mengden av alkohol et menneske har i blodet: 1 promille = 1 gram alkohol per liter blod.

Kilde: Ung.no (Helsedirektoratet/Statens folkhelsoinstitut (Sverige))

Legg igjen en kommentar