Hei, hei 🙂 Nå har vi en oppgave om generelt rusmiddel, og vi trenger svar på noen spørsmål. Hadde vært fint å få svar så fort som mulig siden det haster litt 🙂 Vi har jo hørt at en kan bli avhengig av alkohol, narkotika og andre rusmidler, men vi lurte på om dere hadde peiling på hvor lett det er å bli avhengig og hvor mange i Norge i året kanskje som blir avhengige? Takker på forhånd for svar 🙂 Mvh, oss 🙂
Kvinne, 14 år fra Oslo

Det er helt riktig, et forbruk av rusmidler, særlig i ung alder, kan føre til avhengighet. På vår hjemmeside kan dere finne svarene for de spørsmålene dere har fått fra skolen. Vi håper denne linken her; Veiledning til skoleoppgaver kan hjelpe dere til å finne frem til kloke og riktige svar, samt at dere også lærer litt av å søke i denne database. På våre sider kan dere også lese artikler om avhengighet. Man regner med at det er ca 30 000 alkoholavhengige i Norge, og ca 5000 sprøytenarkomane. Dere finner også statistikk på RusStat, som er SIRUS‘ statistikkdatabase på nett. Lykke til med skoleoppgaven.

Legg igjen en kommentar