Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Hvor mye for å oppnå ruseffekt?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg har fått Nobligan 50mg kapsler hos legen min for smerter etter en slankeopperasjon for en stund siden, og jeg lurer på hvor mye Nobligan (hvor mange kapsler) en må ta for å bli ruset? Hvordan type ruset blir man? Blir man sløv, eller får man energi? Hvor lenge varer en eventuell rus av Nobligan?
Kvinne 20 år.

Når Nobligan tas over lengre tid kan virkningen minske slik at høyere doser må tas (toleranseutvikling). Hos pasienter med tendens til å misbruke medisiner eller som er avhengig av medisiner, bør behandling med Nobligan kun skje i korte perioder og kun under nøye medisinsk tilsyn.

Vi vet ikke hvor mye og hvor lenge du har brukt Nobligan. Derfor vet vi ikke hvor høy toleranse du har for virkestoffet. Hvor mye som skal til for at du opplever rus er derfor vanskelig å gi et fasitsvar på. Men det er ikke anbefalt å ta mer enn legen foreskriver til deg, og et absolutt maksimum er 400 mg i døgnet for friske, voksne personer. En slik mengde ville definitivt gi deg rusvirkning. Du bør være meget forsiktig med å utprøve dette – faren for overdosering er alltid tilstede. Symptomer på overdosering kan være pupilleforminskning, brekninger, blodtrykksfall, rask puls, kollaps, bevissthetsforstyrrelser/koma, epilepsianfall og pustebesvær/pustestans. I slike tilfeller må lege kontaktes umiddelbart!

Virkestoffet i Nobligan er sentraldempende. Det vil si at du får en dempende, sløvende rus, i tillegg til den smertestillende effekten. Full virkning av Nobligan kommer etter ca en time, og halveringstiden er på 6 timer. Hvor lenge du vil føle deg påvirket kan nok variere etter mengde og toleranse. Men det er nok snakk om en del timer. Vi anbefaler deg å lese veiledning i pakningsvedlegget. Hvis du ikke har det for hånden, finner du den her

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.