vinflaske og -glassHVORDAN KUTTE UT ALKOHOL HVER KVELD
Kvinne, 50 år fra Oppland

Det finnes ulik hjelp å få når det gjelder spørsmålet om å snu et drikkemønster. På rushjelp.no finner du test og selvhjelpsprgrammer hvor du kan teste ditt eget forbruk. Bruken av testene og selvhjelpsprogrammene skjer helt anonymt.Selvhjelpsprogrammene er beregnet for personer med milde til moderate alkoholproblemer.

Hvis du føler at du trenger mer aktiv støtte og rådgivning kan du søke hjelp via fastlegen din. Det finnes forskjellige polikliniske behandlingsopplegg, men da må du få en henvisning fra fastlegen. Du er også hjertelig velkommen til å ringe oss på 08588, alle dager mellom 11 og 19, for en uformell, anonym samtale om dette. Vi kan gi deg ytterligere informasjon og veiledning.

Det finnes også bøker som kan hjelpe deg. Et eksempel er Fanny Duckert: Alkohol og livsstil – Strategier for moderasjon, SERITI forlag (2003).  Hensikten med denne boken er å hjelpe deg med å finne ut hva et alkoholproblem er. Dernest å gi praktisk veiledning i hvordan endringer kan gjennomføres, slik at de blir realistiske og mulige å leve med.

Legg igjen en kommentar