altHei. Kan man få kjønnssykdommer av å hooke på fest? Kan man bli full av lukten av alkohol? Hvor mye kan man evt. drikke/lukte før det er fare for helsen og livet? Hvor mye er det normalt å drikke hvis man er 17 år per kveld?
Kvinne, 17 år

Kjønnssykdomer er i utgangspunktet utenfor vårt kompetanseområde, men f.eks. herpes kan smitte ved kyssing. Om du ønsker et mer utfyllende svar på dette spørsmålet anbefaler vi deg å kontakte SUSS, Ung.no eller Klara Klok.

Når det gjelder alkohol, så kan man bli påvirket av å puste inn alkoholdamp, men det å kun lukte på noe som inneholder alkohol vil ikke kunne påvirke deg. De fleste vil oppleve et inntak av alkohol som beveger seg over 1,5 i promille som ubehagelig, og når man nærmer seg 3 i promille kan det oppstå livstruende tilstander. Du kan lese mer om utregning av promille i denne artikkelen. Hvor mye det er normalt å drikke for en 17åring vil variere veldig fra person til person. Noen drikker ikke i det hele tatt, mens andre kanskje drikker noen øl eller rusbrus.

Legg igjen en kommentar