paragraf litenHei, jeg har blitt tatt av politiet for noen måneder tilbake, og har fulgt en ungdomskontrakt. Nå var jeg så uheldig at jeg spiste noen kjeks som inneholdt THC uten at jeg ante noe om det på forhånd. Var sulten etter fylla og fikk de av en da jeg reiste på ferie. Kan jeg forklare årsaken til politiet og helsesøster, eller er det slik at jeg vil bli straffet uansett?
Mann, 19 år fra

Du hadde visst uflaks med de kjeksene. Folk flest har jo ikke for vane å servere kjeks med THC i når noen er sulten.

Vi antar at urinprøver er en del av kontrakten din (selv om du ikke nevner det spesifikt). Det er vanskelig for oss å svare på om det er slik at du slipper å bli straffet hvis du forklarer årsaken til politiet og helsesøster. Vi vet jo ikke ordlyden i kontrakten din. Det som i hvert fall er temmelig sikkert, er at hvis du ikke gir noen forklaring, og så avgir en positiv prøve, kommer de nok til å anta at du har røkt/spist cannabis med viten og vilje. Så uansett hvordan man vender på det, er nok det beste å si noe om årsaken. Om det vil gi påtaleunnlatelse kan vi som sagt ikke gi deg noe godt svar på.

Legg igjen en kommentar