blue-question-markHei. Kjæresten min har mye vondt i ryggen og spiser derfor smertestillende, paralgin eller pinex forte. I tillegg røyker han hasj.. Jeg merker at han får små pupiller og oppfører seg som om han har en rus.. Selv nekter han for dette. Han har vært narkoman før vi ble kjent. Og han har lovet å holde seg unna dop for at vi skulle bli sammen. Selv er jeg sterkt i mot alle narkotiske stoffer og har aldri prøvd noe. Han har flere ganger gjemt bort smertestillende og sovetabletter som han har fått til kompiser..

Så jeg stoler ikke på han. Hvorfor skal han gjemme det, hvis det ikke er for å ruse seg. Nå har legen skrevet ut 100×10 stk paralgin forte!!! Det er jo galskap. Vi har nå hatt en heftig krangel, og jeg vurderer å gå fra han. Han vil heller at det skal bli slutt, enn å slutte med å blande paralgin og hasj.. Jeg tror han har blitt avhengig igjen. Hva tror dere. Mvh fortvilet kjæreste :,(
Kvinne, 26 år fra

Vi kan ikke vurdere om han er blitt avhengig av rusmidler; men ut fra historikken hans, er det fare for at han vil utvikle rusproblemer igjen. Ut fra det du beskriver, så snakker han ikke sant om hasjrøyking eller om forbruket sitt av smertestillende og sovetabletter. Da er muligens det viktigste at du ikke stoler på ham og at dere ikke kan ha en ærlig dialog om han har et problematisk forhold til ulike medikamenter og cannabis. Du skriver at du vurderer å gå fra ham. Det betyr kanskje at du innser at du ikke kan forandre ham? Vil han ha hjelp, så finnes det. Vil han ikke, så blir vel spørsmålet hva du skal bruke livet ditt til fremover.

Det er viktig at du tar vare på deg selv i denne prosessen, ta kontakt med noen du kan snakke med om hvordan du har det. Hvis du ikke har lyst til å bruke venner eller familie, kan du gjerne ringe oss på 08588 eller chatte med oss. Telefonen vår er åpen hver dag mellom 11 og 19, chatten er åpen på hverdager mellom 14 og 17. Vi kan veilede deg videre til hjelp og støtte i din kommune/ditt fylke.

 

Legg igjen en kommentar