Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Hvor lang tid for å skrive LAR søknad?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg har en søster som er heroinmisbruker, hvær uke de siste månedene har jeg fulgt min søster til møter på sosialkontoret for å søttte henne under møtene. møtene har gått ut på at rusmiddelkonsulent og sossialkuratoren skulle få svar på de opplysningene de trengte for å sende LAR søknad. nå er det snart en måned siden de sa at de skulle begynne å skrive søknadden, og jeg har ikke hørt noe mer. Jeg lurer derfor på om det finnes noen lover som sier hvor lang tid de har på å skrive søknaden når de har all innformasjon de trenger? vet at det er 1 måneds behandlingstid på søknadden, men lurer på om det finnes regler for hvor lang tid de har på å skrive den? hilsen bekymret pårørende
Kvinne, 25 år fra Hordaland

Vi kjenner ikke til noen lov som sier hvor lang tid det offentlige kan bruke for å sende en slik søknad . Det er sikkert mange ulike forhold som har betydning for saksbehandlingstid, så som om det er en vanskelig sak, om de må hente inn mer informasjon, bemanningssituasjon på kontoret eller lignende. Desverre er det nok ikke uvanlig at NAVbrukere må vente i 6-8 uker på behandling av saker på grunn av at NAV har mye å gjøre.  NAV er i sitt arbeid underlagt forvaltningsloven og i §11.a står det at «Forvaltningsorganet skal forberede og avgjøre saken uten ugrunnet opphold». I praksis betyr det at NAV må begrunne hvorfor de bruker lang tid på å skrive søknaden. I henhold til §11 i samme lov har NAV også veiledningsplikt overfor din søster slik at hun skal være i stand til å ivareta sine interesser på en best mulig måte. Deler av forvaltningsloven ligger på hjemmesiden til NAV og du finner den ved å gå inn her. Det din søster derfor kan gjøre i første omgang er å kontakte NAV, henvise til deres veiledningsplikt og spørre om hvor lang tid det vil ta før de får skrevet og sendt søknaden.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.