Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Sobrilabstinens

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

altHei! Jeg har stått på sobril i ca 14 år. Har nå omsider klart å slutte etter nedtrapping. Har vaert pilfering I 12 dager. Men slither vending med kvalme of ubehag. Hove ledge we det vanlig at d’être sitter I?
Kvinne, 34 år fra Oslo

Gratulerer med det du har fått til!

Abstinenser fra Sobril kan vare inntil 6-8 uker., men vil variere fra person til person, og har ofte form av stress, angst, uro, skjelving, kvalme og kramper. Abstinensene vil avta gradvis. Har du hatt angst eller depresjoner i forkant av pillemisbruket, vil du nok i abstinesperioden oppleve at dette blir forsterket, i noen tilfeller også værre enn det var i utgangspunktet før du begynte å ta piller.

Vi antar at du ikke har det spesielt bra i denne perioden. I den sammenheng vil vi anbefale deg et sted som heter Retretten i Oslo. Retretten er et gratis tilbud, og du kan få hjelp på timen uten avtale (du trenger ingen henvisning).

Retretten sier blant annet følgende om medikamentbruk:

«Har du brukt nervemedisiner, smertestillende og/eller sovemedisiner over tid og opplever at det er vanskelig å slutte. Og/eller at du har økende angst, søvnproblemer, føler deg slapp og tung og/eller opplever en dårligere sosial fungering, kan det være et tegn på at du har utviklet en avhengighet til medikamentet du benytter. Mange av Retrettens brukere med denne problematikken opplever at NADA’s akupunkturprogram er et godt hjelpemiddel for å redusere eller å avslutte bruken. Vi har ansatte i Retretten som har egen erfaring med å bruke vanedannende medikamenter og slutte med dem.» Akupunkturen er også et hjelpemiddel i abstinensfasen.

Hvis du ønsker, kan du lese mer om Retretten her.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.