articlesHva er egentlig rus? hvordan påvirker det kroppen?
Kvinne, 14 år fra Troms

Rusmidlene har noen fellestrekk når det gjelder virkninger like etter inntak:

I tillegg vil de enkelte rusmidlene ha spesifikke virkninger knyttet til det bestemte stoffet, som for eksempel sløvhet ved bruk av dempende stoffer som alkohol eller sovemidler, økt sentralnervøs og motorisk aktivitet ved bruk av stimulerende stoffer som amfetamin, eller hallusinasjoner ved bruk av hallusinogene stoffer som LSD. Rusen kan vare fra få minutter til flere timer.

Hvis du vil lese mer om hvordan de ulike stoffene virker, og hvordan de påvirker kroppen, kan du lese mer på våre sider fakta om ulike rusmidler. Hvis dette er til en skoleoppgave, anbefaler vi deg også våre sider veiledning til skoleoppgaver.

Legg igjen en kommentar