Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Alkohol og vrangforestillinger

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

rustlf-logo 75x67Hei! Jeg er veldig bekymret for kjæresten min. Han drikker hver kveld, ofte så full at han sovner. Og i den siste tiden har han begynt å snakke om skytsengler og demoner i leiligheten. Skytsengelen hans vil ikke at han skal ha kjæreste, og det er demoner som tvinger han inn i søvnparalyse. Han har hatt en hard oppvekst med foreldre som var og er rusmisbrukere, og diverse kjærester av foreldre som har er det. Han er klar over at han drikker mye selv, og har visst å ta tak i seg selv før, men nå skremmer han meg virkelig. Han hadde et anfall av hikke for noen dager siden der jeg fikk han til å drikke vann og spise litt, fordi det er kjipt å ha hikke, og når det gikk over brøt han ut i latterkrampe og snakka om at alt var så fantastisk. Når jeg spurte hvorfor, forklarte han meg at han akkurat hadde overlevd. Han hadde overlevd «de». Skal ikke skryte på oss at vi begge kun drikker, har prøvd en del rusmidler. Han har blant annet hatt en god del «bad trips» på psykedeliske stoffer, som også gjør at han mener leiligheta vi bor i er «ond». Samt også at han har en far som ikke har vært mye tilstede i barndommen, som leiligheten står under og som er avhengig av at sønnen bor her for at han skal ha en plass å være samt at han ikke må omgjøre fritidsboligen han distribuerer til et hus. Jeg er bare redd for at alkoholen trigger noe veldig skummelt i forhold til hans psyke, og vil gjerne ha et konkret svar på dette da google-doktor samt et semester i psykologi ikke hjelper stort på akkurat dette. Hvor mye skal til for å trigge en psykisk lidelse ifht til rusmisbruk?
Kvinne, 22 år fra Sør-Trøndelag

Hvor mye som skal til for å trigge en psykisk lidelse ifht til rusmisbruk kommer helt an på brukerens personlighet, psykologiske allmenntilstand, samt faktorer som genetisk sårbarhet. Det er umulig å gi deg noe fasitsvar på dette. Det vi kan si med stor grad av sikkerhet er at din kjærestes tilstand kommer til å forverres hvis han bruker hallusinogene stoffer og alkohol. Vi anbefaler dere på det sterkeste å snakke med legen hans om situasjonen.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Velkommen til RUSinfo!

Tirsdag 25. juni holder tjenesten stengt!