Kan man dø viss man tar 6 Paracet?
Kvinne, 14 år fra

Det finnes flere typer paracettabletter og disse kan ha forskjellig styrke. I tillegg er det litt varierende hvor mye forskjellige mennesker tåler før de blir dårlige av medisiner. Vanligvis er det lurt å ikke ta mer enn anbefalt dose på 1000 mg. Dette er fordi paracetamol kan være svært skadelig for leveren, og dermed føre til leversvikt ved for store doser. Leversvikt er veldig vondt og i verste fall kan skadene på lever være så alvorlige at de varer livet ut, eller de kan føre til døden (på en svært smertefull måte).

Hvis det er slik at du, eller noen du kjenner, tenker på å ta livet av seg vil vi oppfordre til å ta kontakt med noen voksne. Vanskelige situasjoner og vonde følelser blir gjerne litt bedre når de snakkes om, og ingenting er verre enn å gå alene og ha det vondt. Det finnes mange voksne som er flinke til å snakke med ungdom som sliter, det kan være rådgiver/sosiallærer/helsesøster på skolen, helsestasjon for ungdom, utekontakten eller noen i familien. Kors på halsen er også et alternativ, der kan du snakket på telefon eller chatte med voksne som er der for å hjelpe barn og ungdom.

 

Legg igjen en kommentar