Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Jobb

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

paragraf litenHei, lurer på om man kan miste jobben / lærlingplassen hvis man blir tadd for å røyke hasj? Har røyka lit men ikke så mye.. så eg jeg så redd for og miste jobben. Skal aldri røyke mer er så risikabelt og unødvendig.
Mann, 18 år fra

 

Noen yrker/lærlingplasser krever fullstendig avhold fra rusmiddelmisbruk, dette gjelder særlig på steder hvor svekket oppmerksomhet kan medføre fare for deg selv eller andre (mest i forbindelse med å håndtere maskineri/kjøretøy), eller i yrker som toller, fengselsbetjent, politi og forsvaret. Hvis du jobber / er lærling på et slikt sted, skal dette være presisert i kontakten du inngikk da du begynte der. Hvis du ikke har fått beskjed om dette, og heller ikke har samtykket til prøvetakning kan ikke arbeidsgiver teste deg uten å spørre deg først, og det er lite sannsynelig at noen spør deg om test hvis de ikke har «skjellig grunn til mistanke.» (For eksempel at du har kommet synlig ruspåvirket på jobb/ruset deg på jobb).

Nå skriver du ikke om du har blitt tatt for å røyke hasj, eller om dette er noe du er redd for. Hvis politiet tar deg, er ikke det noe de går direkte til arbeidsgiver med (med mindre du jobber i tidligere nevnte kategorier). Hvis det er din arbeidsgiver som har «tatt deg», vil du neppe få sparken da heller. Men de vil sikkert ta det opp med deg. Vi tenker at du kan ta dette med ro, og ikke bekymre deg alt for mye. Dette går nok bra!

Nå er du en erfaring rikere, du vet hva du vil og ikke. Det er jo en god lærdom. Husk at også kjente folk som vår statsminister og tidligere president Clinton i USA har prøvd cannabis.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.