Hei. Jeg har røyket hasj sånn av og til siden desember, er ikke så veldig mye men lit. Er jeg sporbar i 8-10 uker da? Så er en venn av meg blitt tatt for besitelse av hasj men det som er rart er at han har bare røyket 3 ganger og han har aldri oppevart hasj. Han sist han røyket var for 2 uker siden, er han også sporbar i 8 uker da? Så hvis han blir tatt og jeg blir også tatt vil jeg miste jobben min da? Har jobb som prosessoperatør og er veldig glad i jobben min og har ikke lyst til å miste den..
Mann, 18 år fra

Hvor lenge THC (virkestoffet i hasj) kan spores i urin kommer an på flere faktorer, blant annet hvor mye og hvor ofte du har røyket, hvor sterk hasjen var og din metabolisme. Generelt pleier vi å si at det kan spores i ca en uke etter enkeltinntak, og i 4-6 uker ved jevnlig inntak. Hvis det har gått en uke eller mer mellom hver gang du har røyket hasj, vil vi tro at du er sporbar i 7-14 dager. Det samme gjelder kompisen din.

Når det gjelder jobb er det sånn at noen yrker krever fullstendig avhold fra rusmiddelmisbruk, dette gjelder særlig på steder hvor svekket oppmerksomhet kan medføre fare for deg selv eller andre (mest i forbindelse med å håndtere maskineri/kjøretøy), eller i yrker som toller, fengselsbetjent, politi og forsvaret. Hvis din jobb krever avhold skal dette være presisert i kontakten du inngikk da du begynte der. Hvis du ikke har fått beskjed om dette, og heller ikke har samtykket til prøvetakning kan ikke arbeidsgiver teste deg uten å spørre deg først, og det er lite sannsynelig at noen spør deg om test hvis de ikke har «skjellig grunn til mistanke.» (For eksempel at du har kommet synlig ruspåvirket på jobb/ruset deg på jobb).

Legg igjen en kommentar