Hei! Jeg trener for å konkurrere i kampsport, og jeg har sett at folk blir utestengt i bestemte tider fra konkurranse pga. de har røykt hasj. Jeg lurer på hva som kan gjøre at dette er på dopinglisten, men spesielt lurer jeg på om man kan få det blodet bare av å puste rundt de som røyker. Hvor mye forskjell er det da om du er i samme rom, samme hus eller ute på gata? Røyker ikke selv, og har ingen ønske om å begynne med det heller. Takker på forhånd for svar.
Mann, 20 år fra Rogaland

Hovedårsaken til at cannabis står på dopinglisten er nok at det er et illegalt rudmiddel, og ikke at det er prestasjonsfremmende. Hvorvidt passiv cannabisrøyking kan gi utslag på tester har blitt undersøkt, og resultatene sier at det er teoretisk mulig. Likevel regnes det ikke som sannsynelig at det skjer fordi det krever at man oppholder seg lenge i et så røykfylt rom at en person ved full bevissthet ikke ville orket det.

Legg igjen en kommentar