Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Misbruk?.

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei, har en kjæreste som jeg synes drikker ofte, dvs til han blir (gjerne godt) beruset. Har stort sett fått det ned til en gang pr uke, men det har vert oppe i gjerne fire g. pr uke, og er ofte innimellom nå også. Det er øl og vin det går i.. I tillegg går han på Sobril så og si hver dag og har gjort over år. Iblant smertestillende. Han bruker alkohol for «å slippe å bruke sobril/bli avhengig», han føler det ikke er bra.. Jeg føler ingenting av dette er bra, og merker bivirkningene..med at han blir fort irritabel, svimmel etc, og av alkoholen så depper han, eller blir «trøblete»/kranglete/irritabel, og jeg gruer for hver gang, siden min egen helse ikke tillater alt dette.. Nevner jeg at han kan ha et problem, så har han selvs. ikke det.. «Alle» drikker jo ganske ofte, og vin er jo bare sundt..med et glass eller to.. Men det blir alltid mer enn det, og pluss øl, og han tåler det dårlig. Finnes en unnskyldning for å drikke, så gjør han det.. Er dette håpløst, bør jeg gi han opp?? mtp min egen helse, eller hvordan få han til å forstå at dette ikke er bra, og hvordan få hjulpet han uten krangling og bråk mellom oss, at han blir sint pga at jeg i det hele tatt nevner det..? Opggitt og sliten..

Kvinne, år fra

Dette var et sammensatt problem. Det er ikke lett for oss å mene noe om hvorvidt dette er håpløst eller ikke. Det vi kan mene noe om er at det er kun du som kan avgjøre hvor grensen går for deg. Utifra det du skriver, virker det ikke som at deres kommunikasjon er optimal, den synes å være preget av hans bagatellisering av eget drikkemønster/pillebruk og hans spontane reaksjoner når han er påvirket. Vi skjønner godt hvis du synes det er vanskelig å snakke med han på denne måten. Vi kan ikke gi deg noen råd til hva du skal gjøre, men vi synes det er viktig å poengtere at du selv kan bestemme hva du krever av de mennesker du vil ha i ditt liv.  Du fortjener å være i et forhold hvor du har det godt uavhengig av hvor mye kjæresten din drikker. Du fortjener å føle deg trygg – hele tiden.

Hvis du føler at du trenger å prate med noen anbefaler vi deg å ta kontakt med veiledningssenteret for pårørende på tlf 22993490, eller du kan ringe oss på 08588 mellom kl 11 – 19.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.