Hei , jeg går i 10.klasse i en liten by. For noen dager siden overhørte jeg og en vennine noen av guttene i klassen våres snakket om at dei hadde røyket hasj, og kranglet om at den ene ikke turte å innrømme at han også hadde gjort dette. Disse guttene er på en måte en gjeng, og dei er ganske lite involvert i klassen. Det er som om man ikke merker dem, i tilleg har flertallet i denne gjengen problemer hjemme. Dei snakker ganske lite og virker ganske sjenerte, men samtidig er dei ganske snille, men kjent for å være bråkmakere. Jeg lurte på om tips til hvordan jeg kan hjelpe dem, muligens gi dem noen dei kan kontake, viss dei føler seg ensomme? Takk for svar 🙂

Kvinne, 15 år fra Rogaland

Så fint at du bryr deg om disse guttene og ønsker å hjelpe dem. Det er mange steder de kan kontakte hvis de føler seg ensomme og har lyst til å prate. I tillegg til rådgiver, sosiallærer eller helsesøster på skolen finnes det en rekke tilbud til unge rundt om kring i landet. Legger ved en link til liste over forskjellige steder hvor ungdom kan få hjelp. Kanskje du kan printe den ut å henge den i klasserommet?

Legg igjen en kommentar