Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Aggressiv

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei! Min mann har hatt en fryktelig barndom. Og i de siste 6 mnd har hans «festing» i helgene tatt helt av, han klarer rett og slett ikke og la være. Hadde han klart å oppføre seg som et normalt voksent menneske hadde gjort, så hadde det ikke gjort noen ting. Men han blir voldsomt aggressiv, og han skylder det alltid på meg. Han ringer selv politiet når vi krangler og lyver om hvorfor de må komme. Nå babbler jeg, men spørsmålet mitt er hvertfall: Hvordan skal jeg få han å slutte og være så «avhengig» i helgene? Og hvordan pleier man sjalusi og aggression mens han er beruset? Frykter mange gang for min egen sikkerhet når han begynner. Hvertfall, noen tips og råd?

Kvinne, 21 år

Du beskriver en vanskelig situasjon, og vi skjønner at du føler deg rådvill. Det er nok ikke så mye du kan gjøre for å få han til å slutte «å være avhengig» av alkohol i helgene. Hvis han skal gjøre noen med sitt drikkemønster må han selv forstå at han har et problem, og deretter jobbe for å bearbeide dette. Som sagt er det ikke noe du kan gjøre for at han skal slutte, men du kan fortelle han at dette er slitsomt for deg, at du ikke lenger vil finne deg i det. Hvis du har mulighet til å være et annet sted i helgene når han drikker kan det kanskje være lurt siden han blir aggressiv. På den måten får du signalisert til han at du ikke lenger tolererer at han behandler deg dårlig, og at han må gjøre noe med sitt problem. Hvis han på ingen måte ønsker å samarbeide om dette problemet bør du kanskje tenke over hvordan du har det i ditt liv kontra hvordan du ønsker å ha det. Du kan ikke bestemme at mannen din skal slutte å drikke, men du kan bestemme hvor mye du vil ta del i det.
Hvis mannen din ønsker å få hjelp med sitt problem kan han oppsøke lege og be om henvisning til spesialisthelsetjenesten der de vil gjøre en kartlegging og med utgangspunkt i den, tilby behandling eller henvise videre.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Velkommen til RUSinfo!

Tirsdag 25. juni holder tjenesten stengt!