Hvilke virkninger har hasj for familien, venner og for samfunnet? Og hvordan produseres det?
Kvinne, 14 år fra Akershus

Hvordan hasj virker inn på familie og venner, varierer nok veldig.

Samfunnet plages ikke nevneverdig av hasjbruk. Men av hensyn til den generelle folkehelsa, er det forbudt, og man forsøker å forebygge bruken i størst mulig grad.

Hasj lages av planten Cannabis sativa, og består hovedsakelig av harpiks fra planten (innkokt plantesaft). Harpiksen presses sammen til plater eller klumper. Fargen kan variere fra sort via mørk brun, brun, lys brun, rødbrun, grågrønn til grønn. Utseendet henger ofte sammen med hvilket land hasjen har blitt laget i. De viktigste produksjonslandene for cannabis er Tyrkia, Irak, Libanon, Afghanistan, Pakistan, Mexico, USA, Marokko, Colombia og Jamaica. Du kan lese mer om hasj her.

Legg igjen en kommentar