Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Personvern på et sykehus

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

paragraf_litenJeg arbeider på en lukket akutt psykiatrisk institusjon hvor pasienter er tvangsinnlagt. Pasienter har vedtak fattet av overlege, som igjen er kvalitetssikret gjennom fylkeslegen og Kontrollkommisjonen. Vi har de strengeste regler som kan gjennomføres ift norsk lov inne på et sykehus, helsepersonelloven og pasientrettighetsloven. Vi har for det meste pasienter med alvorlig psykisk lidelse som psykose, også rusutløst. Maniske pasienter som «ute i det fri» f.eks handler på nettet for hudretusner av kroner. Vi har i alle år hatt et regelverk som også styrer pasienters bruk av telefon og data inne på avdelingen. Nå har ledelsen et forslag ute til høring hvor det skal tillates at pasienter bruker telefon med kamera og alle andre fasiliteter, og data med internett tilkopling. det vil si at pasienter kan (om de ønsker) ta bilder av medpasienter som er svært psykotiske og ikke er i stand til å ta vare på seg selv. Vi kan bli tatt bilde av og filmet når vi gir medisiner(hvilke medisiner), tvangsmedisinering, Utageringer hvor pasienter kan bli lagt i belter/reimseng. Mine spørsmål blir da: Personal og pasienter kan bli filmet og tatt bilder av som igjen kan legges ut på face bok o.l. Pasienter kan ringe til hvem de ønsker. Hva med vårt personvern som ansatt? Hva med pasientens og vår rett til å ikke bli blamert til hele verden om noe som er taushetsbelate opplysninger? Hva med den etisk forsvarlige faglige omsorgen for pasienten? Pasientens rettigheter om vern for omverdenen? Jeg mener det burde vært ulovlig pga personvernet for pasientene og oss som sykepleiere. Hva sier jussen om dett? Tusen takk på forhånd.

Mann, 47 år fra Vestfold

Dette er desverre utenfor vårt fagfelt. Vi kan rus og hjelpeapparat. Jus er ikke vårt fagfelt. Det høres merkelig ut om ikke dette er en sak for Fylkeslegen. Det kan hende du kan få noen svar av Personvernnemnda, eller ved å lese om Personvern i helsesektoren (regjeringen.no).

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.