Hva skjer?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

vinflaske og -glassJeg har de siste to-tre år drukket 1-3 glass rødvin nesten hver kveld. Noen ganger mer så jeg har blitt full, men dette er ikke ofte. Jeg har hele tiden tenkt at dette var ok, men nå sitter jeg her og er redd. Jeg har i mange år vært kjempetynn og spist lite. Jeg jobber mye og har små barn. De siste månedene har jeg blitt litt større rundt magen og fått flotte pupper -ikke de slappe lefsene som jeg har hatt. Jeg har tenkt at jeg bare har lagt på meg litt av vinkonsumet siden jeg er minimalt fysisk aktiv. Men nå tenker jeg kanskje alt henger sammen med alkoholkonsumet mitt?? Er dette lang nok tid og mye nok alkohol til å få skader? Jeg har ingen andre symptomer. Jeg er selv lege – så å gå til lege med dette er tilnærmet uaktuelt! Jeg kjenner alle legene på sykehuset og vil ikke ha i journalen min at jeg drikker for mye. For å si det slik blir det lenge til neste rødvinsglass….

Kvinne, 36 år fra Hedmark

 

Det er vanskelig for oss å kunnne si noe om vektøkningen skyldes ditt alkoholkonsum. Hvis du er bekymret for alkoholbruken ditt, men ikke ønsker å innvolvere lege anbefaler vi deg å gå inn på Bergensklinikkens nettside. Der kan du teste ditt eget alkoholforbruk  anonymt og der ligger det også et selvhjelpsprogram hvis du er interessert i det.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Velkommen til RUSinfo!

I dag, tirsdag 23. juli holder tjenesten stengt mellom kl 14-15.

Vi beklager eventuelle ulemper!