rustlf-logo 75x67Hvilket/hvilke anestetika brukes ved kortere inngrep, ca. 2 timer? Har vært på sykehus og fått narkose, er bare nysgjerrig.

Mann, 19 år fra Oppland

To narkosegasser, desfluran og sevofluran, er de absolutt mest brukte anestesimidler i våre dager. Dette er såkalte halogenerte gasser. I de halogenerte gassene er den smertestillende og den søvngivende effekten koblet sammen i virkningsmekanismen. Hvor lenge narkosen varer, avhenger av mengden narkosegass og hvilken blanding som er brukt. Du kan lese mer om det her.

En annen mulighet er at de bruker propofol. Propofol brukes som innsovningsmiddel ved start av anestesi ved operasjoner, og noen ganger som eneste anestesimiddel ved kortvarige og lite smertefulle inngrep og behandlinger. Her kan du lese mer om propofol.

Trenger du mer informasjon, kan du spørre sykehuset/fastlegen din.

Legg igjen en kommentar