promillesymbol_litenJeg kjenner en som har alkoholproblem, men han nekter å komme til lege. Hvordan og hvor skal jeg henvende meg?
Mann, 53 år fra Oslo

Så flott at du stiller opp for en venn som du er bekymret for. Hvis han ønsker hjelp, men ikke vil gå til lege, kan dere henvende dere til ruskonsulenten på NAV der dere bor. NAV kan også henvise til behandling. Hvis din venn vil vite hva slags behandlingsted som kan være aktuelt for ham, så kan dere gå inn på www.frittsykehusvalg.no, velg type sykdom/behandling og region, så finner du en oversikt over aktuelle tilbud. Det kan også være en mulighet for ham å gå på et AA-møte hvis han ikke ønsker kontakt med det offentlige. Her finner du informasjon om AA. Han er også velkommen til å ringe oss på Rustelefonen, vi er åpne hver dag mellom 11 og 19. Du er naturligvis også velkommen til å ringe oss.

Legg igjen en kommentar