keyHei, En jeg kjenner har utviklet et problematisk forhold til alkohol, piller, og rusmidler som hasj o.l. Samtidig er det snakk om vedvarende depresjon og økonomiske problemer. Her kan jo mange hjelpe (fastlege, NAV, etc), men problemet er at vedkommende benekter problemene så det er umulig å ha en samtale om disse og eventuelle tiltak for å utbedre situasjonen. Det er til tider uutholdelig for familie og bekjente. Jeg kan jo velge å kutte kontakt med vedkommende, for jeg har ikke funnet noe info på nettet om hvordan man går frem for å hjelpe, men samtidig har jeg jo et håp om at det er noe som går an å gjøre, eller noen som kan hjelpe. Jeg tror jeg er en av de få som orker å bry seg….
Kvinne, 38 år fra Hordaland

Du hjelper allerede venninnen din ved å bry deg om henne. Men det er desverre noen ganger slik at folk ikke ønsker å snakke om sitt forhold til rus, og ikke ønsker å endre seg. Vi tenker det kan være nyttig å fortsette å prøve å snakke med henne om rusbruken. Her følger noen tips for hvordan du kan ta det opp.

Hva hvis hun ikke er villig til å endre seg?

Legg igjen en kommentar