https://rusinfo.no/index.php?option=com_content&view=article&id=987:hva-er-spice&catid=31:spog-svar&Itemid=26 Denne bør vel gjerne oppdateres 🙂 Spice er på narkotikalista pr. i dag.

Kvinne, 43 år fra Sogn og Fjordane

Takk for årvåkent innspill, dette svaret er nok litt utdatert ja. Når det er sagt er det faktisk ikke slik at all Spice er på narkotikalisten. Spice er en fellesbetegnelse på syntetiske canabinoider, og det er ikke alle disse som rammes av narkotikaloven i Norge. Grunnen er at det finnes uendelig mange kjemiske kombinasjoner av stoffet. Tollvesenet har likevel et kritisk syn på alle typer Spice uavhengig om de står på narkotikalisten eller ikke. Men, det kan ikke straffeforfølges i henhold til lov om innføring av narkotiske midler dersom stoffet det er snakk om ikke står på narkotikalisten. Derimot kan de stoppe innførselen etter skjønnsmessig vurdering hvis det kommer på kant med rammes av foreskrift om legemidler, urter, eller andre produkter som er lovregulerte for innførsel.

Legg igjen en kommentar