Legalisering av cannabis

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

paragraf_litenHei. Jeg har sett et foredrag av Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk. Og det jeg lurer på, er hva dere i rustelefonen og andre hjelpeorganisasjoner mener, når det gjelder spørsmålet om legalisering av cannabis. Jeg røyker ikke selv, og har heller ikke tenkt til å begynne. Men jeg er imidlertid veldig enig med Arild Knutsen, og mener han har mange meget gode argumenter. Blandt annet at det virker mot sin hensikt at man blir sett på som kriminell og satt i bås, og itillegg straffet om man er uheldig. Jeg mener at straff og fordømmelse er feil reaksjon. Jeg tror at de som får et rusproblem av cannabis eller alkohol, ville fått det problemet uansett om det var lovlig eller ikke. Jeg er engasjert i dette forde jeg vil folk godt, og at det virker logisk riktig. Jeg tenker at mange er trengsynt og naive når de forkaster tanken på legalisering. Det virker som det er veldig tabu å våge å være for, og politisk «korrekt» å være imot. Samtidig er det akseptert å drikke seg godt bedugget i helgene og røyke tobakk hele uken. En annen ting jeg gjerne vil ha Deres synspunkt på, er spørsmålet om å gi heroin til heroinister. Dette er noe jeg er mer usikker på, siden jeg ønsker for dem å bli helt rusfri. Men tenker at det å kunne få et litt mer verdig liv, når de enda er stuck i rusen er en god tanke. Samtidig å slippe å gjøre mye kriminelt, å få vækk den byrden, og å være under en slags behandling som gjør det litt lettere å komme tilbake til noe som kan kalles et liv. Jeg er selv avholdsmann, fordi jeg har innsett at jeg ikke tåler alkohol. Mvh Mann 25.
Mann, 25 år fra

Det er spennende temaer du tar opp, og disse diskusjonene kommer stadig oftere på dagsorden.

Både legalisering av cannabis og «utdeling» av heroin er ruspolitiske spørsmål. Ruspolitikk ligger utenfor vårt mandat, og vi tar derfor ikke standpunkt for eller mot den rådende politikk på området. Det er det de enkelte lands lovgivende instanser som bestemmer dette. I Norge er det Stortinget. Vi kan ikke svare deg helt totalt objektivt på hvorfor det i Norge er ulovlig med cannabis. Norsk ruspolitikk, f.eks. forbudet mot hasj, er nok ikke basert på uavhengige analyser av reelle fysiske, psykiske og samfunnsmessige skadevirkninger av stoffene. Det er nok heller kultur, tradisjon og det overordnede hensynet til samfunnests ve og vel som er styrende.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.