Hei. Jeg ble oppringt av ei fra et rusteam idag. De hadde fått inn en bekymringsmelding om at jeg røyker hasj under graviditeten. Jeg skal ta urinprøve i morra, og har allerede svart henne at «ja, jeg røyker hasj». Så det jeg lurer på er hvor sannsynlig det er at barnevernet tar barnet mitt. Dersom jeg viser negative prøver fra og med nå (for i morgen kommer den til å vise positivt.) Hvis jeg gjennom resten av svangerskapet ikke tester positivt, vil jeg da få beholde datteren min når hun blir født. Å slutte blir ikke noe problem. Jeg kuttet ut vanlig røyk tvert, den dagen graviditetstesten var positiv.

Kvinne, 26 år fra

Så vidt vi vet er barnevernet sin oppgave å tilrettelegge for at barn skal få bli hos sine foreldre ved å tilby hjelp og oppfølging. Det er kun i tilfeller med omsorgssvikt og/eller mishandling at de reagerer med å plassere barn utenfor hjemmet. I ditt tilfelle vil vi tro at de ønsker å følge deg opp under svangerskapet med urinprøver og kanskje samtaler slik at de kan hjelpe deg hvis du opplever det å slutte med hasj som vanskelig. De vet antakelig at cannabis kan påvises i lang tid etter inntak og tar høyde for det i forbindelse med den prøven du skal avgi i morgen. Det viktigste blir nok at prøvene dine blir negative etterhvert.

Legg igjen en kommentar