Hei! Vi søsken har vokst opp med en alkoholisert mor. Dette har pågått så lenge vi kan huske. Hun er en periode drikker som kan drikke i noen uker og ha opphold i flere måneder. Hun har vært i gjennom det meste av program men til ingen nytte. Vi søsken har nå flyttet ut og stiftet familier. Nå er det bare mor og far som bor hjemme. Hun er nå inni en periode som har vart ganske lenge. Vi er bekymret for henne og ikke minst for far som begynner å bli gammel og sliten. Dagene hans består av og kjøpe inn alkohol og passe på at hun ikke finne på noe dumt. Han fikk tilbud om og flytte hjem til oss noe han takket nei til. Han føler at han må være der for mor. Hva kan vi som søsken gjøre???? 
Kvinne, år fra

Hvis det er slik at din mor ikke ønsker å motta mer hjelp for sitt alkoholproblem er det nok ikke så mye dere kan gjøre for at hun skal få det bedre. All behandling er nemlig basert på at den avhengige selv er motivert for endring og ønsker hjelp. Hvis hun etterhvert er villig til å søke behandling igjen må hun kontakte lege og be om henvisning til spesialisthelsetjenesten som igjen vil kartlegge henne og komme med et tilbud de mener er hensiktsmessig.

Når det gjelder din far skjønner vi godt at det er vanskelig for han. Det er synd at han takket nei til deres generøse tilbud, vi tenker at det kunne vært godt for han å komme litt bort en periode. Kanskje hadde det også vært bra for moren deres å føle på hvordan det ville vært hvis han rett og slett ikke orket mer og forlot henne? Kunne det ha ført til at hun innser at hun trenger mer hjelp og øke motivasjonen hennes hvis hun prøver en gang til? Vi foreslår at dere snakker med faren deres en gang til om dette, kanskje kan dere komme frem til en avtale om at en av dere sjekker innom mor i blandt mens han er borte? Dere kan også tipse han om å kontakte f.eks Al Anon hvis han trenger noen å snakke med som er i samme situasjon som han, eller dere kan kontakte dem selv. Dere kan også kontakt ett av landets Veiledningssentre for pårørende. Et veiledningssenter er et gratis lavterskeltilbud for pårørende til rusmiddelavhengige. De har taushetsplikt og din historie blir ikke nedtegnet og oppbevart. Her er informasjon.

Hvis du føler for å snakke mer med oss om dette er du hjertlig velkommen til å ringe oss, vi har åpent hver dag mellom 11-19. Du kan også chatte med oss på hverdager mellom 14-17.

Legg igjen en kommentar