Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Metabolittmyten

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

hasjJeg ser dere fortsatt driver og påstår at cannabis lagres i fettvevet og gir kronisk rus. Selv om det altså på Helsedirektoratet sine websider står i klartekst at metabolittene som kan spores etter bruk ikke er aktive (og altså ikke gir noen ruspåvirkning eller annen psykoaktiv virkning). De som har erfaring med bruk av cannabis kan også bekrefte at dette ikke stemmer med deres opplevelser. Jeg har hørt det kan være noe forskningsmessig uenighet om metabolittene er psykoaktive eller ikke, selv om Helsedirektoratet sier i sitt faktaark at de ikke er det. Men jeg har aldri hørt noen si at de går rundt og er kronisk rusa, selv ikke de som har brukt svært mye. Så dette er fullstendig kunnskapsløst av dere, og en løgnaktig overdrivelse. I USA og Storbritannia er dette med metabolitter ikke et tema f.eks. Hva er det med denne særnorske propagandaen, som sitter så hardt i? Å fortsette å spre dette sludderet fører til økt stigmatisering av ansvarlige cannabisbrukere. Hvorfor driver dere på sånn? Har dere ingen bakkekontakt?

Mann, 36 år fra Oslo

Vi har fått en hel del spørsmål om cannabis og metabolitter den siste tiden. Etter det vi kan finne ut, er det både aktive og inaktive nedbrytningsprodukter (metabolitter), noe som gjør at det kan være vanskelig å danne seg en klar mening om hva det innebærer av ettervirkninger. Vi henviser alle som har spørsmål om dette til følgende artikler om temaet. Alle artiklene omtaler metabolisering av cannabis, og alle artiklene har eksempler på inaktive og aktive maetabolitter.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.