Kan Ritalin slå ut som amfetamin på urinprøver?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

blue-question-mark Da jeg pratet med dere på tlf, sa dere at Ritalin kunne gi utslag som amfetamin på urinprøver. Men nå skriver dere at dette ikke er mulig, hvorfor? Min mann har tatt Ritalin i flere mnd pga. ADHD.

Kvinne, 27 år fra Nordland

Ritalin vil ikke gi utslag som amfetamin på urinprøver som blir undersøkt på laboratorier. Men det finnes en rekke hurtigtester som blant annet kan bestilles på nett. Kvaliteten på disse er varierende. Vi er kjent med at noen hurtigtester kan være unøyaktige og gi feil resultat på noen stoffer, men Ritalin skal ikke være en av disse stoffene. Det finnes andre medikamenter i behandling av ADHD som inneholder amfetamin, blant annet Dexamin og Metamina, de vil naturligvis kunne gi utslag på amfetamin på en test.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.