cannabisSitter her å beskymrer meg…Har røyker daglig i noen år,men klarte å slutte for ca en mnd siden.Så klarte jeg å gjøre den store blemma å ta et par trekk av en joint i går.Jeg skal ta urinprøve om ni dager og lurer derfor veldig på om den vil være positiv?evt hvor lang tid det vil ta? På forhånd takk

Kvinne, 30 år fra

Virkestoffet i cannabis (THC) er fettløselig og lagres i fettvevet i kroppen. Røyker du daglig, som du har gjort, fører det til en lagring (akkumulering) av THC i kroppen. Hvor stort lager du har avhenger av hvor ofte du røyker, styrken på cannabisen, kroppens metabolisering (metaboliseringen er hvor raskt kroppen skiller ut THC). Så metabolisering og størrelsen på lageret i kroppen din er to viktige faktorer som har betydning for hvor lenge du har THC i kroppen. Har du røyket daglig over lang tid kan det ta 6 til 8 uker før det er ute av kroppen.

Det er derfor vanskelig å gi deg noe sikkert svar på spørsmålet ditt, fordi du skriver at du har røyket i en del år og sluttet for en måned siden. Hvis du har røyket cannabis daglig i flere år kan du ha hatt så høye THC verdier (THC er virkningsstoffet i cannabis) at du fortsatt hadde THC i kroppen da du tok et par trekk i går. Vanligvis ville vi ha sagt at et engangsinntak vil kunne spores i noen dager og opptil en uke. Men, fordi du kanskje allerede hadde THC i kroppen fra før kan det gå enda to til tre uker før det er helt ute av kroppen din.

Legg igjen en kommentar