Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

hasj, cannabis osv osv

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. lurer på hva jeg kan gjøre. jeg prøver det hardeste jeg kan for å slutte å røyke. også prøver jeg å få samboeren/forloveden min til å slutte. men nå har jeg skjønt at han ikke kan slutte uten å ville det selv. men hva gjør jeg ??i og med at jeg prøver for harde livrt å slutte mens han gjør stikk motsatt ? er jo ikke så veldig lett å slutte da, ikke det at det er lett å slutte anyways.
Kvinne, 23 år fra

Det å slutte med hasj etter lengre tids bruk er ikke alltid så enkelt. Man kan bl.a. oppleve abstinensreaksjoner (f.eks. søvnforstyrrelser, svetting, muskelverk, hodepine, dårlig mage, nedstemthet og nedsatt allmenntilstand), og man kan føle en psykisk avhengighet, som gjør det vanskelig å slutte. Den svenske nettsiden Droginfo.com har en hasjguide som kan hjelpe personer som ønsker å slutte med hasj. På siden rushjelp.no finnes det også selvhjelpsprogram du kan bruke.

Vi skjønner at det blir ekstra vanskelig for deg når du har en samboer som fortsetter å røyke, og du har helt rett i at han må ville det selv hvis han skal slutte. Det du kan gjøre er å forklare han hvor viktig det er for deg å slutte nå, og be om at han ikke røyker når du er i nærheten. Eventuelt kan dere kanskje bli enige om at du må skjerme deg for fristelser og dermed trenger å være borte fra han en liten tid hvis dere har mulighet til å bo fra herandre en periode. Hvis du føler behov for å snakke med noen om dette kan du gjerne ringe oss mellom 11-19 eller chatte med oss på hverdager mellom 14-17.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Velkommen til RUSinfo!

Tirsdag 25. juni holder tjenesten stengt!