hasj

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

hasjHei! Sist helg satt jeg å noen kompiser sammen å røykte litt hasj. Jeg er ikke daglig røyker. Røyker bare til spesielle anledninger, 3-6 ganger i året. Første gang jeg prøvde hasj, fikk jeg det folk kaller noie (Panikk anfall, vanskelig å puste, spyr osv.) Det gikk over etter noen timer, men var en skikkelig skremmende opplevelse.  Første gang jeg røykte, røykte jeg pipe. De andre gangen jeg har røykt har våre fra joint. Der har jeg ikke hatt noe av slike problemer. Sist helg når jeg røykte (joint) gikk det skikkelig gale. Denne noien var mye verre en første gang. Føltes ut som jeg var helt «hjernedød». Jeg fikk skikkelig panikk, slet veldig med å puste, klarte nesten ikke snakke, klarte bare si ja og nei. hvis jeg sa nei, repeterte jeg nei orde hele tiden. ca 10 min. Når jeg endelig forstod at jeg sa nei hele tiden prøvde jeg å tvinge hjernen min til å slutte. det ende med at jeg sa ja, og bare ja! ja ja ja ja ja ja ja………….. den vending fra å tvinge hjernen min til å si «JA» var så stor forandring at jeg begynte å få panikk igjen. når jeg klarte roe meg ned litt sa jeg til kameratene mine at de skulle ringe sykebil. Jeg var så redd, var helt sikker på at det var slutten for meg. Kvelden endte med at jeg spydde å ble båret opp i seng der jeg puste veldig tungt før jeg endelig klarte å sovne. Dette var en skikkelig skremmende episode for meg og kameratene mine. det jeg lurer på er hvorfor dette skjer? Er det det slik at enkelte mennesker ikke tåler hasj?
, år fra

 

De episodene du beskriver kan høres ut som lette cannabispsykoser, eller cannabisutløste forvirringstilstander. Dette forekommer oftere ved høye doser THC (det viktigste virkestoffet i cannabis), eller hvis man er svekket som følge av for eksempel sykdom, underernæring, søvnmangel eller inntak av andre stoffer. Man regner med at om lag 10 % av de som bruker cannabis vil oppleve denne type reaksjoner i mer eller mindre alvorlig grad. Det er også slik at noen er mer disponerte for oppleve cannabispsykoser. Egentlig er det jo greit at du  reagere på denne måten, for det stanser i de fleste tilfeller videre misbruk og hindrer faren for avhengighet.

Du kan lese mer om hasj her.

 

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.