Jeg er en mor på 42 år som er bekymret for min sønn på snart 20 år. Han bor alene, men vi har fått nyss om at han bruker og selger hasj. Jeg har også lest meg fram til en del ting rundt dette, og mye stemmer. Hvordan er det anbefalt at vi skal gå fram? Konfronterer vi han, vil han vel benekte alt…?! I og med han ikke bor hjemme, er jeg veldig usikker på hvor mye vi kan «kreve» av han.

Kvinne, 42 år fra Oppland

Det er vanskelig å si noe spesifikt om hvordan dere skal gå frem. Det er helt avhengig av hva slags forhold dere har til hverandre og hans personlighet. Det å konfrontere er ikke alltid så lurt, det fører gjerne til at personen nekter eller går i forsvar noe som ikke gir det beste utgangspunktet for videre samtaler. Dere er heller ikke i posisjon til å kunne kreve noe av ham da han er en voksen mann. Slik vi ser det har dere ikke så mange alternativer, og vi tenker at det beste dere kan gjøre er å forsøke å komme i en god dialog med han. Spør han om hvordan han har det, fortell gjerne at dere er bekymret og spør hva han tenker om det. Pass på å ikke komme med beskyldninger som fører til at han går i forsvar, da kan samtalen lett låse seg. Tenk også over om det å få han til å innrømme bruk er veldig viktig for dere. Det er slett ikke sikkert at det vil medføre noen endring hos han. Vi legger med noen tips om hvordan dere kan snakke med han.

Vær rolig når du snakker med personen, og ikke vær urimelig.

Hva hvis personen ikke er villig til å endre seg?

Hvis du ønsker å snakke med noen om dette, er du velkommen til å ringe oss hver dag mellom 11-19 eller chatte med oss på hverdager mellom 14-17.

Legg igjen en kommentar