Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

eks med rus

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

utropstegnJeg har nettopp vært sammen med en gutt som er 19, før vi ble sammen ruset han seg mye i en periode. På amfetamin, GHD, Hasj, Valium, Rivotril eller hvordan det skrives. Han har slåss mye, og bodd på ulike institusjoner og rundt omkring hos venner. Når han ble sammen med meg i januar begynte ting i livet hans å rette seg opp. Han fikk tilbake lærligeplass, flytta inn i egen leilighet, bytta venne gjeng, kom i kontakt med familien osv. Og han var helt på knea etter meg.. så jeg har nok vært mye av grunne til at han klarte å motståd. VI har hatt noen problemer av og til, han har følt at han ikke har betydd nok for meg.. og det kommer av at jeg har vært usikker på å være sammen med en som har ruset seg.. en som slåss og egentlig skulle sittet i fengsel. Men han slappe fengsel og fikk samfunnsstraff pga. meg.(han klarte å rydde opp i livet sitt). Gjennom hele forholdet har han irritert seg over at han har dårlig råd, av og til har han kjeftet på meg fordi jeg ikke ville flytte inn sammen med han enda, at jeg har så mye mer penger enn han, og at han har det så mye vanskeligere enn meg. Han har hundrevis av planer om å få tilbake lappen, henger lappen, lett lappen, tung motorsykkel lappe, elgeprøven, ny jobb ,flytte hjem, slege bilen sin, ny bil , slutte å drikke hver helg, slutte å snuse, trene hver dag osv osv. Pluss at vi har sletet med forholdet.. jeg har sagt at jeg vil vi skal prøve på nytt og at det er verdet å satse på. Men nå sier han bare at han trenger tid for seg selv tilå rydde på opp i ting før han får bestemt seg for hva han vil med meg. Tanta hans er syk og har bare en uke igjen.. ALt jeg har betydd for han, alt jeg har klart å hjelpe han med selvom vi har hatt mange vanskelig situasjoner pga. rus opplegget.. han ville gifte seg med meg, og bo med meg både han og alle rundt sier jeg har betydd enormt mye for han og at jeg er den eneste som har klart å få han til å slutte. Nå vil han plutselig ikke mer pga han har mye å tenke på.. Er så redd for at han skal havne på kjret igjen. HAn har sagt han har lyst tilå ta anabolesteroider pga mange av kompisene hans gjør det. Han skyver bare bort meg fordi det er en lett måte å bli kvitt et av problemen på… Hjelp.
Kvinne, 19 år fra

 

Det er veldig fint at du har vært en støtte og en motiverende faktor for at kjæresten din har sluttet og ruse seg, Det høres også ut som du har vært tålmodig, målrettet og fornuftig i møte med de problemene han og du har stått i, Og ikke minst at du har gitt han en sjanse i livet til å klare å leve et liv uten rusmidler, Selv om kjærligheten blomster, er det mange som finner det du beskriver som noe vanskelig og utfordrende. Vi forstår godt at du blir skuffet over at han nå skyver deg bort.

Snakk med kjæresten din, fortell om dine følelser og hvordan du opplever dette. Be han tenke igjennom hva dere sammen har oppnådd med det å få livet på skinner. Det kan hende du må leve med hans måte å takle problemer på, og ut i fra dette blir du kanskje til sist nødt til å ta et valg om at det er et slikt forhold du vil ha eller ikke. Og så er jo også et spørsmål om hvor viktig han er for deg, og om han er villig til å forandre seg for din skyld? I noen forhold blir det til at den ene tar på seg ansvaret for å «redde» den andre. Er det et slikt forhold du vil ha? Eller er det lurt å tenke over hva du trenger for å ha det godt, ja rett og slett være litt egoistisk. Husk at hvis han havner på kjøret igjen er det hans ansvar, og ikke ditt.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.