Hei 🙂 Jeg lurer bare på om det er sant at det blir tillatt Brekningsmiddel i brennevin og alkoholholdige varer som blir importert til Norge? Vil gjerne ha noen argument/bevis for at dette ikke er sant 🙂

Mann, 21 år fra Møre og Romsdal

 

Alkohol som selges over disk i Norge/Europa inneholder ikke brekningsmiddel. Dersom du blir kvalm og brekker deg etter alkoholinntak kan det være fordi du ikke er vant med alkohol, eventuelt drikker for mye og/eller for fort.

Når kroppen får i seg uvante mengder med alkohol reagerer den som ved forgiftning, den vil kvitte seg med giften. Dette er en helt normal og sunn reaksjon fra en frisk kropp. Hvis det hadde vært slik at alkohol ble tilsatt brekningmiddel ville alle blitt kvalme og dårlige etter inntak, og det er jo ikke tilfelle.

Legg igjen en kommentar