Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Alkoholavhengighet

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

 
Hei. Jeg har en god venninne som i de siste 6 – 7 årene har fått et større og større problem med alkohol. Vi prøver nå å få henne inn til behandling, men det er ikke lett å få henne til fast legen ettersom hun ikke liker han noe særlig som hun sier. Men jeg antar at det heller er det å gå til fastlegen og innrømme at hun har problemer med alkohol som er problemet. Finnes det noen oversikt over behandlingssentre og behandlings former? Står veldig fast på hva jeg skal gjøre eller hvem jeg skal kontakte for at hun kan få hjelp. Kunne trengt noen gode råd…

Kvinne, 30 år fra Østfold

Ja det er ingen lett situasjon å være i hverken for henne eller dere. Når det gjelder fastlegen bør hun vurdere å skifte til en annen hvis hun ikke er fornøyd med den hun har. Det gjør hun enkelt ved å gå inn på hjemmesiden til Nav i kommunen. Alternativt kan hun også kontakte ruskonsulent på Nav kontoret for innsøkning til behandlingsinstitusjon. Hvis problemet er at hun ikke er motivert har hun en lengre vei å gå. Som venn er det derfor lurt å være tydelig på at hvis dere skal hjelpe henne må hun selv ta ansvar og gjøre noe med situasjonen. Vær konstruktive og konkrete i samtalene med henne, lag klare avtaler om hvem som gjør hva. Skal hun foreksempel kontakte lege eller Nav så bli enig om når det skal skje, om hun klarer det alene eller om hun trenger hjelp. Når det gjelder ulike behandlingsformer er fritt sykehusvalg det beste stedet å orientere seg på. På siden ligger alle offentlige tilbud og hvis hun vil vite mer om den konkrete behandlingsformen kan hun jo ringe til institusjonen.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.