NARKOTIKA

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

JEG VIL SLUTTE MED HASJ, HVA JEG MÅ GJØRE

Mann, 34 år fra Oppland

 

Det å slutte med hasj etter lengre tids bruk er ikke alltid så enkelt. Du kan oppleve abstinensreaksjoner som for eksempel; søvnforstyrrelser, svetting, muskelverk, hodepine, dårlig mage, nedstemthet og nedsatt allmenntilstand. I tillegg kan du føle en psykisk avhengighet, som bidrar til å gjøre det vanskelig å slutte. Den svenske nettsiden Droginfo.com har en hasjguide som kan være en hjelp til å slutte med hasj. På samme nettside finner du også en beskrivelse av et såkalt hasjprogram, som du også kan følge.

Hvis du forsøker å slutte på egenhånd uten å få det til, vil vi anbefale deg å ta kontakt med fastlegen din, som igjen kan henvise deg til et passende tiltak. DPS og/eller ruspoliklinikker kan gi poliklinisk oppfølging av mennesker med rusproblemer. De tilbyr behandling på dagtid uten innleggelse, og stort sett dreier det seg om samtaleterapi. Du er også velkommen til å ringe oss i RUStelefonen på 08588, om du ønsker å snakke med en veileder om problemene dine, eller ønsker mer informasjon om ulike hjelpetiltak. Vi har også en chat som er åpen hverdager mellom 14-17.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.