Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Hva skal jeg gjøre

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg har ei datter på 23 år, ho er alene mor med en sønn på 3. Jeg er selv aleinemor for 3 barn. Dattra mi på 23 har vært ilag med en mann på 31 i ca 6 mndr. no, han har aldri hatt fast arbeid, kommer fra en hardt belasta familie, men dette kan desverre ikke forsvare at han røyker hasj. Som mor og mormor er jeg veldig bekymra for mitt barnebarn og dattra mi, når jeg no fikk vite at han røyker hasj ga jeg henne et valg, jeg ønsker ikke å ha noen som helst kontakt med kjæresten hennes, og jeg synes at ho må gi kjæresten et valg mellom henne og hasjen. Jeg trenger virkelig noen gode råd her, hva skal vi gjøre ….trodde aldri at jeg og min familie skulle få et slikt problem..

Kvinne, 51 år fra

Vi skjønner at dette er en vanskelig situasjon og at det ikke er lett for deg som mor og mormor å sitte stille og se på en uheldig utvikling. Likevel er det kanskje ikke så mye annet du kan gjøre. Hvis datteren din er veldig glad i denne mannen og er redd for å miste han er det ikke sikkert at hun ønsker å stille han noen form for ultimatium. Du kan heller ikke gjøre det på hennes vegne. Du har vist hva du mener om forholdet ved å si at du ikke vil ha noe med kjæresten å gjøre. Det kan kanskje føles sårt for datteren din, men hun vet i alle fall hvordan du stiller deg til denne mannen. 
Du spør hva du kan gjøre, og vi tenker at det kommer an på hva du ønsker å oppnå. Hvis du går for hardt ut og forteller datteren din hva hun bør og ikke bør gjøre risikerer du at hun føler at du motarbeider henne og vender seg mot deg. En ganske naturlig reaksjon er at hun vil forsøke å komme med motargumenter til det du sier, og at hun etterhvert vil ende opp med å tro på sine egne argumenter. Det kan være bedre å forsøke å komme i en god dialog med henne hvor du kan stille mer åpne spørsmål om hva hun selv tenker om situasjonen. Kanskje vil det føre til mer refleksjon fra hennes side. Denne måten å føre dialog på er ikke enkel, men det viser seg at resultatene ofte blir bedre. Poenget er å forsøke å få datteren din til selv å tenke over og komme frem til hva som kan være bekymringsfullt ved å være kjæreste med en mann som røyker hasj i stedenfor at du forteller henne det. Hvis du ønsker å snakke med noen om dette er du hjertlig velkommen til å ringe oss hver dag mellom 11-19. Du er helt anonym.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.