Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Hva skal jeg gjøre?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

bufetat-logoHei! Jeg har vært sammen med en som ruset seg og vi fikk en sønn sammen. Vi er ikke sammen nå og han begynte å ta urinprøver for å få se sønnen sin.  Disse viste seg å være helt fine og jeg trodde han hadde sluttet helt å ruse seg. I det siste har jeg merket at han har sett mer sliten ut og ting tyder på at han ruser seg igjen. Jeg fikk også høre at han har spurt en venn av meg om han ville tisse på en flaske for han slik at han ikke brukte sin egen urin. Jeg har ingen bevis på at han ruser seg igjen, bare andres ord. Faren til ungen min er veldig vanskelig å prate med og blir fort sur når jeg tar opp dette tema. Jeg lurer på om dere har noen råd om hva jeg kan gjøre i forhold til denne situasjonen? For om han ruser seg igjen uten å si det, kan han ikke fortsette å ha sønnen sin. Jeg er rådløs og vet ikke hvordan jeg skal ta tak i det her.
Kvinne, 22 år

Vi forstår at det er en vanskelig situasjon når du både er usikker på om faren til barnet ruser seg igjen, og hans omsorgsevne. Hvis du ikke stoler på han, og han er vanskelig å snakke med, er det kanskje bedre å snakke med noen andre. Hvis samværsavatalen med sønnen deres var betinget av at han leverte rene urinprøver har dere kanskje allerede vært i kontakt med lege, advokat, barnevern eller andre som kjenner til rusproblemene hans. Har du ikke kontaktet noen av disse instansene bør du kanskje ta kontakt med noen nå. Barnevernet vil være en naturlig samarbeidspartner i din situasjon. De kan gjøre nødvendige vedtak for å sikre at sønnen din er trygg, og kontrollere at mannen din ikke ruser seg når han har samvær med sønnen. Er du usikker på hva barnevernet kan gjøre, og hvordan de tenker i situasjonen, kan du ringe anonymt og rådføre deg med dem. Hver kommune og bydel har en barnevernstjeneste, og på hjemmesiden til https://www.bufetat.no/barnevern/ finner du ditt nærmest barnevernskontor.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Velkommen til RUSinfo!

Tirsdag 25. juni holder tjenesten stengt!