Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Hasj en gang

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

cannabisHei! Jeg og noen venner av meg prøvde hasj i går. Jeg tok nesten ingenting – ett drag fra en røyk og spiste et hasjbrowniestykke. Men nå angrer jeg! Jeg merket ikke at jeg ble noe påvirket, prøvde jo bare så vidt, men nå i etterkant har jeg lest at stoffet kan spores i blodet/urinen i flere uker etter inntak. Jeg lurer på om dette også gjelder i så liten mengde som jeg inntok? Og vil det vises på vanlige blod- og urinprøver, eller bare de som spesielt leter etter stoffet? Jeg har ikke noen avtale på å ta blod/urinprøver de nærmeste ukene, men er redd det plutselig skal dukke opp noe, og at legen da i samme slengen finner ut at jeg har prøvd hasj. Får jeg det i så fall på rullebladet, og vil det ødelegge noe for meg i fremtiden? Det var et engangstilfelle og jeg har bestemt meg for å aldri prøve det igjen, og nå angrer jeg veldig og går rundt og er konstant redd…

Kvinne, 17 år fra

THC som er virkestoffet i cannabis kan vanligvis spores i blodet i et halvt døgn, mens i urinen kan det spores i opptil en uke. Hvor lenge cannabis kan spores i blod og urin avhenger av mengden og styrken på cannabisen. Så hvor lenge den cannabisen du tok kan spores er vanskelig å si noe eksakt om, men det er altså maksimum en uke ved engangsinntak. Du kan lese mer om bruk, virkning og hvordan virkestoffet i hasj/cannabis/marihuana lagres i kroppen her.

Når det gjelder blod eller urinprøve vil de bare kunne finne spor av THC hvis de leter etter det. Legen har ikke lov til å teste urin for rusmidler uten å innhente informert samtykke fra deg som pasient. Du kan lese mer om det i helsetilsynets rundskriv IS-14/2002. Hvis du er gravid (og/eller det er andre særskilte grunner til at du bør testes) og ikke samtykker til testing av urin, kan fylkesnemda bestemme at det likevel skal gjennomføres.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.