Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Finner Aldri MDMA i Oslo = (

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

rus_samfunnTok meg en spasertur langs karl johan og videre mot Oslo S en lørdagskveld. Ingen av dop dealerne hadde MDMA. Spurte rundt 10 – 15 stk forskjellige dop dealere og INGEN hadde MDMA ; S Hva er grunnen til at det er så lite MDMA og finne i Oslo?? Alle dop dealerne hadde enten kokain, hasj eller speed. Og en jeg pratet med hadde rivortril… Kan bare ikke skjønne det! ; S Og skjønner heller ikke hvordan folk som bruker MDMA får tak i det? Har vært på rave partys i Nederland, hvor jeg får tak i MDMA utrolig lett! Men i Oslo føles det liksom helt umulig ut ; S Kan årsaken til lite MDMA i Oslo være fordi man relaterer MDMA mer på rave partys? Og en ting til skjønner jeg heller ikke: Hvorfor brukes det så mye kokain, amfettamin og hasj i Oslo’s uteliv og IKKE Mdma?

22 år fra Oslo

 

Det er vanskelig å gi noe sikkert svar på spørsmålene dine da alle stoffene du nevner er illegale narkotiske stoffer. Det er mange forhold som påvirker tilbudet av narkotiske, stoffer så som: etterspørsel, pris, beslag, produksjon, hvem og hvor det selges. Bruk av MDMA/ecstasy hadde sin topp på midten av 90 tallet i Norge, men de siste årene har bruken vært fallende. Hvis du har lyst til å lese mer om bruk, bruksområder og brukergrupper kan du gå inn her. Du spør også hvorfor det brukes så mye kokain, amfetamin og hasj i Oslos uteliv, og ikke MDMA/ecstasy. Hvorfor noen velger disse stoffene fremfor ecstasy kan vi heller ikke gi noe sikkert svar på. I henhold til en Sirusrapport om utviklingstrekk på rusfeltet fra 2011 har det vært nedgang i bruk av amfetamin de siste årene. Det samme gjelder cannabis/hasj, mens bruken av kokain har vært mer stabil. Rapporten omhandler også forhold som påvirker bruk av rusmidler, og du finner rapporten her.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Velkommen til RUSinfo!

Fredag 14.juni stenger tjenesten kl 17