Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Venn som bruker cannabis

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei! Jeg har en venn på 16 år. Fikk vite for noen uker siden at han og noen venner av han røyker cannabisblader. Jeg Ser endringer i oppførsel og han sier også at det ikke har noen negative konsekvenser og at det kun gir han et bedre liv. Jeg Orker ikke å se på at han ødelegger livet sitt som 16 åring. Hvordan skal jeg gå frem? Han tar det en eller flere ganger i uken. Jeg vil ikke sitte inne med det her uten å si ifra til noen npr jeg ser at han blir ødelagt av det.
Kvinne, 14 år fra Hedmark

Så fint at du bryr deg om kameraten din. Kanskje du kan prøve å snakke med han å si hvordan du opplever han, at han er blitt forandret etter han begynte å røyke, og at du merker forskjell på han. Kanskje du har en mor eller far du kan prate med om dette, det kan ofte hjelpe å prate med noen voksne om det. Kanskje de kan prate med foreldrene hans?

Hvis du synes det er vanskelig å prate med foreldrene dine om dette, kan du ta kontakt med helsestajsjonen for ungdom, der kan du fortelle at du har venn som har begynt å røyke hasj, og kansje de kan fortelle deg om ulike tilbud kommunen har for ungdom som har begynt med hasj. I og med at kameraten din er under 18 år kan du også ringe anonymt (det vil si at du ikke trenger å si hvem du er når du ringer) til barnevernet og tipse dem om at han røyker. Da vil barnevernet mest sannsynlig ta kontakt med foreldrene hans, og han, for å prate med han.

Du kan også tipse kameraten din å lese på nettsidene våre under spørsmål og svar for ungdom. Der er det flere som har skrevet inn spørsmål når det gjelder hasj/ marihuana. Kanskje noe av det kan være interessant for han å lese. Det står også en del fakta om cannabis under «rullegardinet» på hjemmesiden vår, der det står «om rus».

Uansett hva du velger å gjøre, så er det flott at du bryr deg.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.