metadonHva skjer ved overdose på metadon? Sovner man bare inn eller får du bivirkninger som gir beskjed at du har tatt for mye?
Kvinne, 23 år fra Vest-Agder

Metadon er et kunstig fremstilt opiat med mange av de samme virkningsområdene som morfin og heroin. Som andre opiater kan metadon føre til søvnighet, og ved for høy dosering kan det oppstå respirasjonssvikt (pustestans). Når mengden av metadon blir så høy at det oppstår respirasjonssvikt med påfølgende puste- og hjertestans oppstår det overdoser. Hvis personen da ikke får akutt legehjelp vil vedkommende dø.

Til forskjell fra morfin og heroin tar det veldig lang tid før metadon når sin topp. Forvarsler på overdose er ofte at personen blir ekstremt søvnig, kvalm og evt. kaster opp. Etter den fasen kan du igjen bli svært søvnig for så å sovne inn i en overdose. Du kan lese mer om metadon, virkning og overdosering her.

Legg igjen en kommentar